Selecteer een pagina

In een groep

Agenda

Workshops

Specials

Samen met anderen, met verschillende thema’s

 

Ik verzorg het Couv-café, themagerichte workshops en specials. In 1,5 -2.00 uur gaan we het thema verkennen.
Na een korte theoretische inleiding doen we opwarmende oefeningen en gaan daarna aan de slag.

Couv-café

 

Zaterdag of zondagmiddagen

 

Couv-Café

 

Duur life bijeenkomst: 2 uur van 14.00 – 16.00 uur
Tijd: zaterdag of zondagmiddag
Toegang: € 7,50

Data: In verband met de huidige coronaregelgeving vindt het Couv-café online plaats (anders om de twee maanden, eerste hele weekend van de maand)

Ben jij een volwassen couveusekind (tussen de 18 en 100 jaar) en heb je zin in een gezellige ontmoeting? Kom dan langs tijdens één van de inspirerende Couv-Café’s. Kopje koffie thee of fris en een hapje staat klaar. Na een korte centrale inleiding en een kennismakingsronde kun je op verschillende plaatsen met elkaar in gesprek. Het doel is op een ongedwongen open manier geboorte- en levensverhalen, ervaringen, kennis en zorg bij elkaar te brengen en uit te wisselen. Herkenning en erkenning, verdriet en lol, verbinding en warmte zijn kenmerken van de fijne sfeer van een Couv-Café!

Maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van de ruimte.

 

Duur online: ca. 1,5 uur van 19.30 – 21.00 uur

Tijd: zaterdag of zondagavond, vanaf 2022 doordeweekse avond.

Toegang: voorlopig gratis

Data: zondag 26 september 2021, zaterdag 27 november.

Actuele informatie op facebook/ex-couveusekinderen.
Je kunt ook lid worden van de besloten facebookgroep lotgenotencontact ex-couveusekinderen. 

Workshops

 

Donderdagochtenden

Thema-les: Gronden: kom in je dragende kracht!

 

Het doel van de thema-ochtend is je bewuster te worden van je basis, je innerlijke stevigheid en je draagkracht in het bekken en de benen. Door adem-, aardings- en grondingsoefeningen, massage en beweging verkennen we de diepe opladende en aardende ruimte in jezelf. De oefeningen brengen je makkelijker in je dragende bekken en vergroten je eigen stevigheid en innerlijke kracht.

Duur: 1 les van 2 uur
Kosten: € 20,00 euro
Tijd: donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur
Data:

Gaat door bij minimaal 3 deelnemers.

Thema-les: Verbind je met je hart.

 

Tijdens deze thema-ochtend ervaar je hoe je contact kunt maken met je hart door middel van oefeningen en je adem. Je gaat jouw hart helen en opschonen. Je fysieke hart, maar ook je spirituele hart komen hierbij aan de orde. We gaan de kracht van de ademhaling ervaren in combinatie met de kracht en bewegingen van je hart!

Duur: 1 les van 2 uur.
Kosten: € 20,00 euro
Tijd: donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur
Data:

Gaat door bij minimaal 3 deelnemers

Cursus: Innerlijk vrijer voelen en vrijer bewegen

 

Gedurende deze reeks van 3 lessen ga je spelen met de immense ruimte die je in je draagt en om je heen, maar waar we ons vaak niet bewust van zijn. Het doel van de cursusreeks is om je open te kunnen verbinden met jezelf en met anderen, en als mens meer gebruik te kunnen maken van je aanwezigheid. Door uitwisseling en spiegeling kunnen deze lessen je steunen in groei en spirituele ontwikkeling.

We werken met ‘gewone’ yoga, klankvormen, body-reading, representant-technieken en interne sensaties, meditatie en imaginatie. Aan het eind van de reeks ben je waarschijnlijk vol van indrukken, maar ook vol van kracht en vertrouwen! Interne yoga laat je vrijer voelen van binnen. Juist in het bewegen en het voelen kun je jezelf waarnemen en ervaren, jezelf ontvangen en uitbreiden.

Duur: blok van 3 lessen van 2 uur
Kosten: € 60,00 euro
Tijd: donderdagochtenden van 9.30 – 11.30 uur
Data

Minimum aantal deelnemers is 3.

Ademcursus

We worden geboren en nemen onze eerste adem. Daarna ademen wij vanzelf. Door de jaren heen slaan wij heel wat emoties, ervaringen, indrukken en conditioneringen op in ons lichaam. Dit kan zich gaan vastzetten waardoor dit effect gaat hebben op onze lichaamshouding en op onze manier van ademhalen. Doorgaans gaan wij steeds hoger en inefficiënter ademen en kunnen het letterlijk benauwd krijgen van bepaalde situaties. In deze reeks van 4 ademhalingslessen van twee uur gaan we op zoek naar jou ademsteun. Jouw kracht en ontspanning in het ademen vinden. De diepe adem in je hele lichaam te volgen tot in je bekken.

Door de ademhaling te verbinden met dit punt, kom je weer in je basis. Het geeft energie en vertrouwen. Het schoont op en maakt ruimte, waardoor je natuurlijke ademstroom weer op gang kan komen. Een fijne manier om in contact te komen met je lichaamswijsheid, je intuïtie en je levensenergie.

Tijdens de cursus krijg je ademhalingsoefeningen mee naar huis die je gedurende de week oefent, zodat je in korte tijd een stevige ademsteun en adembewustzijn hebt gecreëerd.

Duur: blok van 4 lessen van 2 uur
Tijd: donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur
Kosten: € 80,00

Data:

 

Sensitieve ontspanning en meditatiecursus

 

In 4 lessen van een uur begeleid ik je om bij jezelf te komen.  Door ontspannende bewegingen en houdingen, de geleide meditatie en ontspannende technieken kom je bij het rust en stiltepunt in jezelf.

In deze tijd ren je jezelf snel voorbij. Tijd om even naar binnen te keren en bij de zaken stil te staan, je gevoelens, je wensen na te gaan, hebben we vrijwel niet. Neem daarom een moment voor jezelf.

In deze lessen ervaar je je diepere zelf, rust, sensaties, en andere gewaarwordingen, waardoor de stress in je lichaam vermindert en je geest kalmer en leger kan worden.

Duur: blok van 4 lessen van 60 minuten met theedrinken na
Kosten: € 50,00 euro
Tijd: donderdagochtenden van 9.30 – 10.30 uur met 15 minuten theedrinken na de les.
Data:

Minimum aantal deelnemers is 3.

Vrijdagavond

 De kunst van diep ontspannen!

 

Wil je meer plezier en ontspanning halen uit het alledaagse? 

Op een lichaamsgerichte, duidelijke onderbouwde manier maak je kennis met een praktische ontspanningsmethode die dieper gaat dan je vakantie of slaap. Met deze krachtige en mindfull techniek opgebouwd uit verschillende stappen maak je een reis naar binnen en ga je even weg van uiterlijke ervaringen. Met lichte oefeningen, via het voelen en luisteren, via visualiseren worden de andere zintuigen op non-actief gezet.   

Lekker liggend op een mat kan in deze ontspanningsmethode stress geleidelijk worden losgelaten. Bij het alert volgen van de instructies, kan het lichaam herstellen. Via een milde natuurlijkere weg schoon je jezelf op van energetische opslag in de vorm van spierspanning, emotionele en mentale spanning, ziekte en fysiologische afvalstoffen.

De twee hersenhelften worden in balans gebracht waardoor er nieuwe of stevigere verbindingen in je hersenen ontstaan. Herinneringen kunnen vrijkomen en inzichten ontstaan. In ‘dat wat zich aandient’ ontdek je de concrete stappen die je nu kunt en wilt zetten. Je vergroot je zelfkennis en je traint je geheugen.

Door deze methode vaker te doen, of op te nemen in je dag- of weekritme, krijg je een sterker effect. De workshop wordt meerdere keren per jaar aangeboden, is los of als reeks te volgen. Elke les is uniek in haar onderwerp. 

Duur: 1 les van 1,5 uur
Tijd: vrijdagavond 19.30 uur
Kosten: € 15,00

Data: 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december 2021

Via PASSA Amersfoort kun je meedoen aan deze avonden onder de Titel: “Rust in je lijf, rust in je leven” voor een gereduceerd tarief van 5 euro.

Data: 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december 2021

Tijd: 20.00 uur

Aanmelden gaat via passa@pasnederland.nl

 

 

Specials (film, inspiratiecirkel, weekend).

Maandagavond

De film ‘In Utero’ online

Data: 6 september en 6 december 2021

Inloop online: via link in Microsoft teams vanaf 19.15 uur
Start film: 19.30 uur
Napraten: 21.30 uur

Kosten: € 7,50

In Utero is een spraakmakende documentaire over het leven in de baarmoeder en de impact ervan op menselijke ontwikkeling, menselijk gedrag en de toestand van de wereld.

In Utero brengt overtuigende gegevens samen die verklaren dat we niet alleen onze genen zijn, maar ook een product van onze omgeving. Alle omstandigheden en ervaringen rondom je geboorte hebben een grote invloed op de rest van je leven. Deze vormen de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Al deze ervaringen zitten opgeslagen in je lichaam.

Deze documentaire is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder. Dit gebeurt in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving.

Drie vragen staan centraal in de film: Hoe worden we gevormd? Wie zijn we? Waarom zijn we wie we zijn? Hij geeft een verklaring voor het feit dat sommigen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.

Heb je interesse, meld je aan via info@jewijzelichaam.nl. Je krijgt dan een betaalverzoek voor je bijdrage van 7,50 euro per mail. Na ontvangst van het bedrag, krijg je de online link vanuit teams-omgeving toegestuurd.

 

Actuele info: zie ook facebook/excouveusekinderen